Opleiding Ster-leefstijlcoach

In januari 2021 start de eerste leergang van de opleiding Ster-leefstijlcoach. Op dit moment lopen de accreditatieprocessen om een volledig geaccrediteerde post hbo-opleiding te kunnen starten, die toegang geeft tot het register van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland.

Waarom deze opleiding kiezen als je vitaliteitscoach wilt worden?

  • Een leefstijlcoach of vitaliteitscoach is een professional die steeds belangrijker wordt. Je helpt mensen om goede keuzes te maken in hun dagelijks leven, waardoor ze zo ontspannen mogelijk bij hun bed staan aan het eind van de dag – en zo energiek mogelijk weer wakker worden. Je leert mensen vaardigheden die cruciaal zijn in onze huidige maatschappij vol prikkels. En dat is goud waard voor organisaties die goed inzetbare medewerkers nodig hebben.
  • De post hbo-opleiding Ster-leefstijlcoach is speciaal ingericht voor professionals die aan vitaliteit en inzetbaarheid werken binnen organisaties. Naast de gedegen basisopleiding wordt extra aandacht besteed aan thema’s als mentale veerkracht, problematieken bij verschillende werknemersgroepen en het meenemen van het management in duurzame verbeteringen.
  • Er kunnen alleen mensen deelnemen, die daadwerkelijk binnen organisaties werkzaam zijn op dit vlak, of daar binnen 6 maanden aantoonbaar mee starten (hetzij in loondienst, hetzij als zelfstandige). Hierdoor vindt uitwisseling plaats op hoog niveau en kan de diepte worden ingegaan bij vraagstukken uit de praktijk van organisaties. Veel deelnemers zijn bijvoorbeeld HR- of arbo-adviseur.
  • Deelnemers krijgen vanaf maand 7 van hun opleiding een jaarlicentie als Ster-leefstijlcoach t.w.v. € 3.000 cadeau, waardoor ze direct gebruik kunnen maken van een breed pakket aan workshops, trainingen en materialen zonder eerst de ontwikkeltijd te investeren. Nog voor de opleiding is afgerond, is het doelgericht werken aan vitaliteit binnen de organisatie al echt ‘begonnen’.
  • Elke deelnemer kiest een of meer Sterren, waarin hij zich extra ontwikkelt in het tweede deel van de opleiding. Je wordt dus nooit ‘een van de vele coaches’.
  • De opleiding wordt aangeboden vanuit de Visiom Academie op basis van een uitgebreide kennis en ervaring met leefstijlcoaching binnen organisaties (sinds 2004). Alle docenten kennen de praktijk van vitaliteit binnen organisaties.

Wat kun je verwachten?

De opleiding Ster-leefstijlcoach start in januari 2021. In een periode van 12 maanden volg je 17 lesdagen in Amersfoort. Het eerste half jaar rond je een gedegen basisopleiding tot leefstijlcoach af. Het tweede half jaar ga je specialiseren: je verdiept je in specifieke medewerkersgroepen of vraagstukken van je eigen organisatie en werkt aan een of meer Sterren voor jezelf.

De studiebelasting is ongeveer 6 uur per week (inclusief bijeenkomsten). Na afronding ontvang je een post-hbo diploma Ster-leefstijlcoach, dat je toegang geeft tot het register van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Let op: voor toegang tot dit register is een onderliggend formeel hbo- of wo-diploma vereist.

Vanaf 1 november is uitgebreide opleidingsinformatie beschikbaar op deze website en wordt de aanmelding geopend. Naar verwachting wordt het cursusgeld € 5.950 (BTW-vrij).

Status van de opleiding:

  • CRKBO registratie voor borging van professionele processen: afgerond
  • CPION accreditatie voor post-hbo status: proces loopt
  • BLCN/KABIZ accreditatie voor beroepsregister leefstijlcoaches: loopt