Ster-leefstijlcoach worden – hoe werkt het?

Wie nog geen registeropleiding tot leefstijlcoach heeft afgerond, heeft sinds januari 2021 de mogelijkheid om de opleiding tot Ster-leefstijlcoach te volgen. Bij de opleiding krijg je een jaarlicentie cadeau.

Wie al lid is van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland, kan aansluiten bij het Ster-leefstijlcoaches platform. Dat kan als je in loondienst werkt als leefstijlcoach, maar ook als je zelfstandig professional bent.

Waarom worden professionals Ster-leefstijlcoach?

 1. Je borgt je professionele ontwikkeling en werkt samen met andere leefstijlcoaches op niveau.
 2. Je hebt de beschikking over een goed uitgewerkte methodiek en materialen, waardoor je meer waard bent voor de opdrachtgever.
 3. Je kunt ingezet worden bij opdrachten waar je op je best bent, zodat je werkplezier en je resultaten verder worden vergroot.
 4. Werkgevers en opdrachtgevers zetten je graag in omdat je kwaliteit en back-up geborgd is en omdat je programma’s tot je beschikking hebt die je direct kunt inzetten.

Wat wordt er gevraagd van een Ster-leefstijlcoach?

 • Je bent lid van de BLCN en onderhoudt je registratie in het kwaliteitsregister van leefstijlcoaches.
 • Je sluit een Sterlicentie af om deel te nemen.
 • Je laat jaarlijks minimaal 10 deelnemers resultaten en tevredenheid bijhouden. Je behaalt minimaal een 7,5 gemiddeld voor tevredenheid.
 • Elk jaar neem je deel aan minimaal 2 intervisies van 1,5 uur met minimaal 3 andere Ster-leefstijlcoaches.

Hoe krijgt een leefstijlcoach een Ster voor een competentie waar hij in excelleert?

 • Voor het verkrijgen van de Ster: je laat minimaal 3 collega’s die de Ster al hebben een beoordeling uitvoeren (onderlinge vergoeding € 100,00) en krijgt van hen een positieve beoordeling.
 • Je laat voor jouw specialisme jaarlijks minimaal 20 deelnemers hun resultaten en tevredenheid rapporteren. Je behaalt minimaal een 7,5 gemiddeld voor tevredenheid en er zijn meetbare resultaten in welzijn en/of gezondheid.
 • Je maakt jaarlijks een reflectieverslag van maximaal 1/2 A4 over de behaalde resultaten van je deelnemers.
 • Je laat jaarlijks minimaal 1 collega die de ster ook heeft, jou beoordelen (onderlinge vergoeding € 100,00) en krijgt van hem/haar minimaal een 7,5. Een zelfde collega mag jou maar eens in de 3 jaar beoordelen.
 • Je beoordeelt jaarlijks minimaal 1 collega die de ster al heeft of wil behalen (onderlinge vergoeding € 100,00).

Wat krijg je als leefstijlcoach binnen de Ster-licentie?

 • Ster-leefstijlcoaches zijn vindbaar op sterleefstijlcoaches.nl met een eigen profielpagina en vermelding van hun specialismen.
 • De kwaliteiten van de Ster-leefstijlcoaches worden actief onder de aandacht gebracht bij organisaties die leefstijlcoaches inhuren en bij werkgevers die op zoek zijn naar een uitstekende leefstijlcoach. Dit gebeurt onder andere via social media, netwerken en een jaarlijkse Ster-leefstijlcoachesdag.
 • Ster-leefstijlcoaches krijgen ondersteuning bij het zichtbaar maken van hun kwaliteiten en het verbeteren van hun inzetbaarheid, onder andere door het aanbrengen van focus, zorgen voor een professionele presentatie en het maken van een jaarplan. Je gaat steeds vaker werk doen dat echt bij je past.
 • Ster-leefstijlcoaches hebben onbeperkt gebruiksrecht voor alle Ster-leefstijlcoach programma’s en materialen over meer energie, stress, afvallen, ongezonde gewoontes overwinnen, voeding, bewegen, slaap en ontspanning.
 • Als Ster-leefstijlcoach ben je lid van een netwerk van goede en betrokken collega’s. Je bent geen ‘eenpitter’ meer.
 • Je krijgt jaarlijks een voucher voor 2 dagen geaccrediteerde scholing per jaar naar keuze uit het aanbod van de Visiom Academie t.w.v. € 378,00. Je hebt als Ster-leefstijlcoach onbeperkt toegang tot de georganiseerde intervisies op 3 locaties in Nederland (Amersfoort, Eindhoven, Rotterdam).
 • Door gebruik te maken van de scholingen en intervisies voldoe je met je Ster-Leefstijlcoachlicentie automatisch aan de eisen voor het in stand houden van je kwaliteitsregistratie als leefstijlcoach.
 • Facultatief: een aanvullende professionals licentie voor het MyVitality platform, waarmee je organisaties en deelnemers een professionele omgeving biedt voor leefstijlcontent, begeleiding en resultaatmeting. Het MyVitality platform maakt het mogelijk om professionele vitaliteitschecks en/of (online of persoonlijke) coachingstrajecten uit te voeren, AVG-proof.
 • Facultatief: een aanvullende professionals licentie voor het Vital10 platform, waarmee je deelnemers uit het CooL programma een persoonlijke gezondheidsomgeving biedt en de randvoorwaarden creëert voor registratie en declaratie.

Opbouw van de licentie:

De basislicentie ( € 250,00 excl. BTW per maand) omvat:

 • Onbeperkt gebruik van de Ster-leefstijlcoaches programma’s en materialen voor de eigen bedrijfsactiviteiten als leefstijlcoach;
 • Onbeperkte kosteloze deelname aan (formele en informele) intervisie met de andere Ster-leefstijlcoaches;
 • Vermelding op sterleefstijlcoaches.nl met een eigen profielpagina en informatie over de eigen expertise. Doorleiden van werkgevers en opdrachtgevers die professionals zoeken voor de uitvoering van vitaliteitsprogramma’s;
 • Kosteloze deelname aan de jaarlijkse Ster-leefstijlcoachesdag waar onder meer ondersteuning wordt geboden voor het maken van een jaarplan en een professionele presentatie van de licentiehouder als leefstijlcoach;
 • Voucher voor 2 dagen scholing uit het open inschrijvingsaanbod op het gebied van leefstijl en coaching t.w.v. € 378,00 (btw-vrij) bij de Visiom Academie, of een korting van € 378,00 op de aangeboden open inschrijvingscursussen Positieve Gezondheid.

Supplement MyVitality: € 100,00 excl. BTW per maand

Het MyVitality platform maakt het mogelijk om professionele vitaliteitschecks en/of (online of persoonlijke) coachingstrajecten uit te voeren, AVG-proof. Met dit supplement op je licentie kun je onbeperkt gebruik maken van het platform.

Supplement Vital10: 69,00 excl. BTW per maand

Het Vital10 platform ondersteunt de uitvoering van CooL en andere zorg/welzijn trajecten zowel op inhoud als qua registratie en administratie, AVG-proof.

Toe aan een stap richting de Sterren? 😉

Voldoe je aan de voorwaarden en heb je belangstelling om aan te sluiten? Mail dan naar info@sterleefstijlcoaches.nl voor het stappenplan en voor nadere kennismaking.

Kom je er nog niet helemaal uit? Lees ook eens hier verder.