NASCHOLING Ster-leefstijlcoach voor register leefstijlcoaches

Ben jij register leefstijlcoach en wil jij je richten op succesvolle implementatie van leefstijlcoaching in de werkgeverssetting? Dan is de nascholing Ster-leefstijlcoach echt iets voor jou.

Nog geen register leefstijlcoach? Lees hier verder over een volledige, BLCN geaccrediteerde opleiding leefstijlcoach.

Wat kan ik na de nascholing Ster-leefstijlcoach?

opleiding vitaliteitscoach hrm arbo

Het volgen van deze nascholing zorgt ervoor dat je leefstijlcoaching optimaal in kan zetten binnen een organisatie waar je aan het werk gaat. Je verdiept je in onderwerpen als het management meenemen in vitaliteit, de plek van vitaliteit binnen het geheel van duurzame inzetbaarheid en interventies afstemmen op de organisatie en de werknemerspopulatie.

Voor wie is de nascholing Ster-leefstijlcoach?

Deze nascholing is bedoeld voor leefstijlcoaches die bij werkgevers (willen) werken aan de leefstijl en vitaliteit van medewerkers binnen een organisatie. Een voorwaarde voor deelname is dat je een werkgever hebt waar je (in loondienst of als zelfstandige) als leefstijlcoach aan het werk bent tijdens je opleidingstraject. Zo weet je zeker dat je je kennis meteen leert toepassen en dat je uitwisselt met anderen die echt in de praktijk bezig zijn.

SCHOLING op maat

Ook volg je een persoonlijk specialisatietraject. Je maakt leefstijlcoaching bruikbaar voor je eigen specifieke achtergrond, rol en organisatiesetting. Je benoemt en versterkt je eigen talenten. Dit zorgt ervoor dat je kunt doen waar je goed in bent en weet hoe je je kunt blijven ontwikkelen.

Bonus

Als bonus bij deze nascholing mag je zes maanden gebruik maken van alle Ster-leefstijlcoach materialen. In deze toolkit zit een uitgebreid pakket aan informatiematerialen, trainings- en workshopprogramma’s voor medewerkers. Normaal is dit materiaal alleen beschikbaar voor leefstijlcoaches met een Ster-leefstijlcoach licentie.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Toelating nascholing Ster-leefstijlcoach

De nascholing Ster-leefstijlcoach is voor leefstijlcoaches met hbo werk- en denkniveau. Deelname aan de nascholing is alleen mogelijk als je ingeschreven staat in het kwaliteitsregister van BLCN/KABIZ en als je een werkgever hebt waar je (in loondienst of als zelfstandige) als leefstijlcoach aan het werk bent tijdens je opleidingstraject

Voor deze nascholing is het noodzakelijk om de beschikking te hebben over een computer met internetverbinding. Een deel van de opleiding bestaat uit e-learning en online lessen.

Accreditatie nascholing Ster-leefstijlcoach

Accreditatie voor de nascholing Ster-leefstijlcoach is aangevraagd bij het kwaliteitsregister Leefstijlcoaches van BLCN/KABIZ.

Medestudenten

De nascholing volg je samen met studenten die de volledige opleiding Ster-leefstijlcoach volgen. De deelnemers voor de nascholing stromen in wanneer de deelnemers van de volledige opleiding de basisopleiding achter de rug hebben. Op deze manier kunnen alle deelnemers op gelijk niveau starten met hun specialisatietraject van leefstijlcoaching in de werkgeverssetting.

Locatie

We gaan ervan uit dat we in september 2021 weer lessen op locatie kunnen aanbieden. De lessen op locatie wisselen we af met online lesdagen. Daarbij zorgen we uiteraard voor een programma met voldoende afwisseling en  ‘weg bij het scherm’-tijd. In het overzicht zijn de lessen op locatie blauwgroen gekleurd.

Lesdagen

De lesdagen op locatie zijn van 9.30 tot 16.30 uur in de cursusruimte van Visiom aan de Barchman Wuytierslaan 10 in Amersfoort (tegenover station Amersfoort CS). Voor een gezonde (broodjes)lunch wordt gezorgd. Water, koffie en thee krijg je uiteraard zoveel als je wilt. In de lesruimte is gratis WiFi beschikbaar.

De introductiemiddag is korter: alleen de middag na de lunch.

Online lessen worden gegeven in een beveiligde Zoom-omgeving. Om deel te kunnen nemen ontvang je een link van de docent. Onze docenten zijn gewend om online interactief te werken en er wordt gezorgd voor voldoende afwisseling en pauzes.

Lesdata nascholing Ster-leefstijlcoach

De nascholing start met een introductiemiddag op donderdag 2 september 2021 van 13.00 tot 16.30 uur. Hierna volgen zeven lesdagen, waarvan vier op een vrijdag en drie op een donderdag. De eindpresentaties vinden plaats op vrijdag 10 december 2021.

Download hier de studiewijzer met onder meer het volledige lesschema met data erin.

E-learning

De theorie van de opleiding is opgenomen in een e-learning omgeving. Hierdoor kunnen we tijdens de lesdagen op locatie zoveel mogelijk tijd besteden aan training, uitwisseling en reflectie. In de studiewijzer staan de verplichte e-learning thema’s vermeld.

opleiding ster leefstijlcoach

Als bonus mag elke deelnemer vijf e-learnings kiezen uit de zestien e-learnings van de basisopleiding Ster-leefstijlcoach. Zo kun je je  eigen kennis opfrissen en verder verdiepen. Er zijn bijvoorbeeld e-learnings op het gebied van slaap & stress, energie & ontspanning of stoppen met roken. De gekozen e-learning modules worden bij aanvang van de opleiding opengezet voor de deelnemer en kunnen in eigen tempo doorlopen worden.

Literatuur

De volgende boeken worden gelezen als onderdeel van de opleiding:

  • De kleine Laloux – Freek van Looveren – Business Contact, 2018
  • Op naar geluk – Ap Dijksterhuis – Prometheus, 2015
  • Skin in the game – Nassim Nicolas Taleb – Uitgeverij Nieuwezijds, 2018
  • Verdraaide organisaties – Wouter Hart en Marius Buiting – Management Impact, 2015
  • Focus aan/uit – Mark Tigchelaar – Unieboek/Spectrum, 2019
  • Wetenschappelijk onderbouwde literatuur op maat, gekozen door student o.b.v. zijn organisatie en doelgroep(en)

De boeken dien je zelf aan te schaffen of te lenen. Wil je het hele pakket aanschaffen via ons en ontvangen op je eerste cursusdag? Dan zorgen we dat je ‘De kleine Laloux’ cadeau krijgt. Je kunt deze wens aangeven op je inschrijfformulier.

Aanmelding en cursusgeld nascholing Ster-leefstijlcoach

Je kunt je aanmelden door het inschrijfformulier in te vullen en te e-mailen naar academie@visiom.nl. Je aanmelding is definitief na controle van de BLCN/KABIZ registerinschrijving en betaling van het cursusgeld (€ 1.750, geen btw). Naast dit cursusgeld zijn er alleen kosten voor de aanschaf van de genoemde literatuur. Er zijn geen overige kosten.