Opleiding Ster-leefstijlcoach

De OESO schreef in 2019 in hun rapport: “Er is een groeiende behoefte aan ‘horizontal skills’ zoals het oplossen van complexe problemen, kritisch denken, samenwerking, creativititeit, innovatie, veerkracht en aanpassingsvermogen.”
Tegelijkertijd zien we dat steeds meer mensen overbelast raken. Juist de delen van het brein die moeten zorgen voor de vermogens die de OESO noemt, schakelen dan uit. Medewerkers in allerlei soorten organisaties hebben training en begeleiding nodig om anders om te gaan met zichzelf. Organisaties hebben advies nodig hoe ze hun processen beter kunnen regelen om medewerkers te kans te geven om hun beste bijdrage te leveren.

Wil jij de professional zijn die medewerkers in een organisatie ondersteunt om meer te kunnen bijdragen en zich prettiger te voelen en die de organisatie ondersteunt bij het versterken van hun medewerkerspopulatie?

Sinds januari 2021 kun je deelnemen aan de opleiding Ster-Leefstijlcoach, een gespecialiseerde opleiding voor professionals die bij werkgevers (willen) werken aan vitaliteit die gebaseerd is op 17 jaar kennis en ervaring. De opleiding is door CPION geaccrediteerd als post hbo-opleiding en erkend door het kwaliteitsregister van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN/KABIZ). In deze opleiding krijg je niet alleen een gedegen opleiding tot (register) leefstijlcoach, maar je specialiseert je ook om vitaliteitscoaching optimaal te kunnen inzetten bij jouw werkgever of opdrachtgever(s).

Meld je aan voor de online informatiesessie op ma 24 januari 20.00-21.00 uur

Download de e-brochure

Download de lesdata van groep SLC-03A die start op 31 maart en 1 april

Download de factsheet voor werkgevers

Download de infographic

Download inschrijfformulier opleiding Ster-leefstijlcoach

Waarom deze opleiding kiezen als je vitaliteitscoach wilt worden?

De Ster-leefstijlcoach opleiding heeft een aantal belangrijke onderscheidende punten.

  • Een leefstijlcoach of vitaliteitscoach is een professional die steeds belangrijker wordt. Je helpt mensen om goede keuzes te maken in hun dagelijks leven, waardoor ze zo ontspannen mogelijk bij hun bed staan aan het eind van de dag – en zo energiek mogelijk weer wakker worden. Je leert mensen vaardigheden die cruciaal zijn in onze huidige maatschappij vol prikkels en een veeleisende werkomgeving. Dat is goud waard voor organisaties die goed inzetbare medewerkers nodig hebben.
  • De post hbo-opleiding Ster-leefstijlcoach is speciaal ingericht voor professionals die aan vitaliteit en inzetbaarheid werken binnen organisaties. Naast de gedegen basisopleiding wordt extra aandacht besteed aan thema’s als mentale veerkracht, problematieken bij verschillende werknemersgroepen en het meenemen van het management in duurzame verbeteringen.
  • Er kunnen alleen mensen deelnemen, die daadwerkelijk binnen organisaties werkzaam zijn op dit vlak, of daar binnen 6 maanden aantoonbaar mee starten (hetzij in loondienst, hetzij als zelfstandige). Hierdoor vindt uitwisseling plaats op hoog niveau en kan de diepte worden ingegaan bij vraagstukken uit de praktijk van organisaties. Je bouwt een waardevol netwerk van collega’s op.
  • Deelnemers krijgen vanaf maand 7 van hun opleiding een jaarlicentie als Ster-leefstijlcoach t.w.v. € 3.000,00 cadeau, waardoor ze direct gebruik kunnen maken van een breed pakket aan workshops, trainingen en materialen zonder eerst de ontwikkeltijd te investeren. Nog voor de opleiding is afgerond, is het doelgericht werken aan vitaliteit binnen de organisatie al echt ‘begonnen’.
  • Elke deelnemer kiest een of meer Sterren, waardoor hij een persoonlijk ontwikkelingstraject inzet in het tweede deel van de opleiding. Je wordt dus nooit ‘één van de vele coaches’.
  • De opleiding wordt aangeboden vanuit de Visiom Academie op basis van een uitgebreide kennis en ervaring met leefstijlcoaching binnen organisaties sinds 2004. Alle docenten kennen de praktijk van vitaliteit binnen organisaties. Daarnaast zijn er gastdocenten betrokken die les geven over hun specifieke expertise.
  • Het kennisdeel van de opleiding is ondergebracht in een waardevolle e-learning, met onder meer inbreng van verschillende gastdocenten die expert zijn op hun eigen onderwerp. Daardoor kunnen de bijeenkomsten worden gebruikt voor training, reflectie en uitwisseling in plaats van voor kennisoverdracht. Je doet dus veel vaardigheden in vitaliteitscoaching op.

Wat kun je verwachten?

In een periode van 12 maanden volg je 17 lesdagen, waarvan de helft op locatie wordt gegeven in Amersfoort en de helft online. Het eerste half jaar rond je een gedegen basisopleiding tot leefstijlcoach af. Het tweede half jaar ga je specialiseren: je verdiept je in specifieke medewerkersgroepen of vraagstukken van je eigen organisatie en werkt aan een of meer Sterren voor jezelf. De studiebelasting is ongeveer 6 uur per week (inclusief bijeenkomsten).

Na afronding ontvang je een post-hbo diploma Ster-leefstijlcoach, dat je toegang geeft tot het register van de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland (BLCN). Let op: voor toegang tot dit register is een onderliggend hbo- of wo-diploma vereist.

Het cursusgeld is € 5.950,00 (BTW-vrij). Koffie/thee/lunch op lesdagen op locatie is hierbij inbegrepen. Er is een literatuurlijst met boeken die je ofwel kunt lenen, ofwel kunt aanschaffen.

Download hier de factsheet voor werkgevers/opdrachtgevers.

Lesdata

Groep SLC-03A start op 31 maart 2022 in Amersfoort. De vaste lesdagen zijn vooral vrijdagen en een enkele donderdag. Ongeveer de helft van de lessen wordt online gegeven, de andere helft op locatie.

Accreditaties

  • CRKBO registratie voor borging van professionele processen en btw-vrijstelling
  • CPION accreditatie voor post-hbo status
  • BLCN/KABIZ accreditatie voor toelating tot beroepsregister leefstijlcoaches

Adviescommissie opleiding Ster-leefstijlcoach

Rik-Jan Modderkolk profielfoto

Rik-Jan Modderkolk

Directeur X-Fit

Barbara Piper profielfoto

Barbara Piper

Oprichter Be Rooted

Internationale Programma’s Compassie en Positieve Gezondheid voor Professionals

Pieter Helmhout profielfoto

Pieter Helmhout

Kernteamlid Programma Duurzaam Gezond Inzetbaar,

Staf Defensie Gezondheidsorganisatie

Sonja van Hamersveld profielfoto

Sonja van Hamersveld

Directeur CharlyGreen