E-learning Intervisie

Huidige status
Niet ingeschreven
Prijs
Gesloten (handmatig toevoegen gebruikers, WooCommerce)
Begin
This training is currently closed

Het doel van intervisie is het vergroten van je vakmanschap door o.a. reflectie, het opdoen van nieuwe ideeën en het verkennen van mogelijkheden. Een klein groepje collega’s of vakgenoten komt bij  een intervisiegroep en staat stil bij eigen ervaringen en delen de inzichten. Voorwaarden zijn gelijkwaardigheid van de deelnemers en onderling vertrouwen. Je bent gezamenlijk verantwoordelijk voor een goed leerklimaat.

Omdat leefstijlcoaching nog relatief nieuw is in het werkveld van zorg en welzijn, is het extra belangrijk om vragen en ideeën met elkaar uit te wisselen. Bovendien werk je coachend en zul je steeds weer nieuwe situaties ontdekken met de mensen tegenover je. Het is dan ook aan te bevelen om te zorgen dat je na je opleiding twee tot zes keer per jaar bij elkaar blijft komen met andere goede leefstijlcoaches en intervisie te houden.
Tip: na je opleiding Ster-leefstijlcoach heb je 6 maanden de mogelijkheid om kosteloos aan te sluiten bij de intervisies en werksessies die georganiseerd worden binnen het Ster-leefstijlcoaches platform.

In deze e-learning vind je een aantal intervisievormen. Waarschijnlijk zul je met een intervisiegroepje een vaste werkwijze ontwikkelen. Het hebben van een geschikte korte, en een geschikte lange werkvorm voor intervisie is helpend. Heb je een ‘omschreven’ intervisievorm voor je bijeenkomsten, dan kun je er waarschijnlijk ook relatief makkelijk PE-punten mee opvragen in je beroepsregister. Hiervoor zul je een verslagje moeten maken van elke intervisie.