Sluit jij je aan bij de Ster-leefstijlcoach community?

Lidmaatschappen 2023

Als je je in je werk bezighoudt met leefstijlcoaching, heb je een breed vakgebied. En een vakgebied dat nog jong is en sterk in beweging. Daarom kan het inspirerend of zelfs noodzakelijk zijn dat je:

  • je verbindt met andere goede leefstijlcoaches;
  • de beschikking hebt over goed uitgewerkte programma’s en materialen over relevante thema’s;
  • gerichte scholingen volgt om je te blijven ontwikkelen.

Visiom maakt dit al meer dan 18 jaar mogelijk. De afgelopen jaren doen we dat via de Ster-leefstijlcoach community. Je kunt je in 2023 aansluiten door te kiezen voor een of beide van de volgende abonnementen. Iets voor jou?

LIDMAATSCHAP ‘Aan het werk als leefstijlcoach’

Programma’s, materialen, training & tips voor je werkwijze

Het abonnement ‘Aan het werk als leefstijlcoach’ biedt je workshop- en trainingsprogramma’s, een pragmatische coachingsmethodiek en hand-outs die je voor deelnemers kunt gebruiken zolang je lidmaatschap loopt. Hieronder vallen veel materialen en programma’s die je kunt gebruiken bij interventies voor/door werkgevers, maar ook een uitgewerkt programma voor CooL als erkende Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI).
Bij het aangaan van een nieuw lidmaatschap krijg je als welkomstcadeau het boek ‘Toolbox Gewicht & Leefstijl’, dat je indien gewenst ook tegen inkooptarief kunt bestellen voor deelnemers.

Er worden voor leden met dit abonnement met regelmaat (online) sessies georganiseerd waarin je leert werken met de materialen en je gereedschapskist voor leefstijlcoaching uitbreidt. Deze werksessies zullen in 2023 onder meer gaan over het centraal zetten van stress en veerkracht en het neerzetten van een effectief programma voor gewichtsverlies (zoals een GLI). Je kiest zelf aan welke sessies  je wilt deelnemen.
Dit lidmaatschap geeft je een team van collega’s met wie je samen kunt ontwikkelen en aanbod naar buiten kunt brengen. Ook werkgevers stellen hier prijs op: het geeft ze meer zekerheid en gevoel van samenhang in het aanbod dan bij een ‘eenpitter’.

Wil je voor het eerst of opnieuw CooL gaan aanbieden in 2023? Vanaf oktober 2022 kun je alvast een stappenplan doorlopen om je hierop voor te bereiden, inclusief de praktische randvoorwaarden zoals de contractering met zorgverzekeraars. Visiom heeft hiermee inmiddels 5 jaar ervaring en deelt die met je zodat je het proces goed kunt overzien.

Lidmaatschap Scholing & ontwikkeling leefstijlcoaching

Geaccrediteerde scholingen, intervisie en visie-ontwikkeling

Met de module Scholing & ontwikkeling krijg je de mogelijkheid om jaarlijks 12 uren relevante en geaccrediteerde scholing te volgen en 4 uren deel te nemen aan intervisie. Hiermee voldoe je automatisch aan de verplichte onderdelen om je kwaliteitsregistratie te behouden bij het register van BLCN/KABIZ. Voorbeelden van thema’s van de scholingen die gepland worden voor 2023:

  • Werken met Positieve Gezondheid
  • Omgaan met ‘dieetdrang’ bij je deelnemers
  • Leefstijlcoaching inzetten bij werkgevers en Geluk & zingeving.

Daarnaast krijg je regelmatig inspiratie aangedragen, zoals reflectievragen over het vak en relevante artikelen.

Door het lidmaatschap is je totale cursusgeld gunstiger dan voor de losse scholingen. Er ontstaat ook een meer continu ontwikkelproces. Je krijgt contact met het team van leefstijlcoaches die lid zijn van deze groep, waardoor je uitwisseling op hoog niveau kunt hebben met collega’s .

Bij je eerste inschrijving krijg je een e-learning cadeau over Voeding & leefstijl of Slaap, ontspanning & leefstijl.

Tarieven

Lidmaatschap Aan het werk als leefstijlcoach€ 75,00 per maand excl. 21% btw
Lidmaatschap Scholing & ontwikkeling leefstijlcoaching€ 50,00 per maand (geen btw)
Combinatielidmaatschap Aan het werk & Scholing en ontwikkeling€ 117,50 per maand excl. 21% btw

De minimale lidmaatschapsperiode is 12 maanden.

Aanmelden

Heb je belangstelling om je aan te sluiten? Laat het weten via info@sterleefstijlcoaches.nl.